Viisi asiaa television tulevaisuudesta

Vuotuinen Amsterdamin IBC-tapahtuma läpivalaisi jälleen televisioliiketoiminnan kehitystä. Nämä viisi asiaa nousivat esille tärkeimpinä huomioina:

  1. On-demand-katselu tulee valtavirtaan ja muuttuu oikeaksi liiketoiminnaksi. Tähän asti on-demand on ollut mukava lisäpalvelu, nyt se on kuitenkin kehittymässä vakavasti otettavaksi toiminnaksi. On-demandiin panostaneet tv-yhtiöt raportoivat saavuttavansa on-demandista kohta 10% mainostuloistaan. On-demandin vakiintuminen vaikuttaa oleellisesti myös sisältöjen kehittämiseen, tv-ohjelmien markkinointiin, mainosmyyntiin sekä analytiikkaan.
  2. Tv-yhtiöt alkavat tarjota ja myydä sisältöjään suoraan kuluttajille. Discovery aikoo pilotoida Pohjoismaissa ostamansa SBS:n kautta.
  3. Maksu-tv-yhtiöt kehittävät internettelevisiota uusille kohderyhmille. Nuoret eivät enää tule perinteisen maksu-tv:n tilaajiksi. Esimerkiksi Britanniassa Sky tarjoaa perinteisen pakettinsa rinnalla NowTV-internettelevisiota edullisemmin ja joustavammin ehdoin.
  4. Tv-yhtiöt eivät pääse “toisen ruudun” valtiaiksi. Ajatus vuorovaikutuksesta tv-sisällön kanssa kotisohvalta kännykällä tai tabletilla tv-yhtiön sovelluksilla ei näytä toteutuvan. Mobiilista tulee ykkösruutu ja televisio saa toisen ruudun aseman.
  5. Sisältötrendejä ovat tarinankerronta ja virtuaalitodellisuus. Tarinat ovat luonnollisesti ratkaisevia tv-sisällöissä mutta tulevat myös mainontaan. Tulevaisuuden uutislähetys voidaan taasen tehdä virtuaalitodellisuuden avulla niin, että katsoja voi mennä virtuaalikypärän kautta vaikkapa keskelle sotatoimialuetta.

Kirjoitus on lyhennelmä laajemmasta englanninkielisestä raportistamme.

Future of tv - 1


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Notice: Trying to get property 'post_content' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Kommentit