Viesti videolla!

Ihmiset ympäri maailman katsoivat viime vuonna online-videoita vajaan tunnin päivässä. Katselun määrä kasvoi vuoteen 2016 verrattuna kolmanneksen. Ciscon ennusteen mukaan videot tulevat muodostamaan 2020-luvun alussa jo yli 80 % kuluttajien kaikesta internet-käytöstä.

Kuluttajien valinnanvara on kasvanut liikkuvan kuvan tarjonnan räjähdysmäisen kasvun myötä. Kyse ei ole enää kotikutoisten YouTube-videoiden sekä ammattimaisten tv- ja elokuvatuotantojen kaksijakoisesta markkinasta. Väliin mahtuu monenlaista ja -tasoista tuotantoa, joka palvelee erilaisia tarpeita ja makuja. Esimerkiksi Facebook-videoiden keskimääräinen kesto venähti vuonna 2017 lähes viiteen minuuttiin.

Teknologian kehitys ja hintojen halpeneminen ovat poistaneet lukuisia esteitä liikkuvan kuvan tallentamiselta, editoinnilta, jakelulta ja kuluttamiselta verkon kautta. Tästä huolimatta yritykset ovat olleet jokseenkin varovaisia muunlaisten videoiden kuin tv-mainosten hyödyntämisessä omassa B2B- ja B2C-viestinnässään.

Yksi syy tähän lienee se, että videoiden käsikirjoittaminen, toteuttaminen ja jakelu vaativat erilaista osaamista kuin esimerkiksi perinteisten asiakaslehtien tuottaminen. Lisäksi videoiden tekemistä pidetään aivan liian kalliina verrattuna vaikkapa lehtijutun tilaamiseen freelancerilta.

Yrityksen kannalta oleellisinta on se, miten hyvin video ja sen tarina tavoittavat kohdeyleisönsä. Liikkuvalla kuvalla on yksi verraton etu: se on hyvin toteutettuna aito ja inhimillinen. Visuaalinen viesti puhuttelee katsojiaan tunnetasolla nopeammin, tehokkaammin ja syvemmin kuin kirjallinen viesti.

Videon hinta ei nykyisin ole enää tuotannon este. Suurikin yritys voi tehdä pienen budjetin videon brändin kolhiintumatta, jos sen idea ja toteutus kantavat. Lisäksi on löydettävä sopiva puhemies/nainen, joka pystyy luomaan yhteyden katsojiinsa. Parhaimmillaan yritysvideosta voi muodostua valtava viraalinen hitti, jonka panos-tuotto-suhde on erinomainen.

Jos et ole kokeillut videoiden tekemistä osana yrityksenne viestintää niin tee se viimeistään nyt. Markkinoilla on tarjolla isojen toimijoiden ohella pieniä, ammattitaitoisia ja kustannustehokkaita tuotantoyhtiöitä, joiden avulla pääset helposti alkuun. Osaamisen, palautteen ja kokemusten karttuessa voit skaalata tuotantoja haluamaasi suuntaan.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Notice: Trying to get property 'post_content' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Kommentit