Tekesin innovaatioseteli on hieno veto!

Tekes on tehnyt erinomaisen avauksen innovaatiosetelin lanseeraamisella! Seteli on pk-yritykselle suunnattu ulkopuolisten asiantuntijapalveluiden ostoon tarkoitettu kerta-avustus, joka on suuruudeltaan 6 200 € (5 000 + alv). Setelissä ei ole omavastuuosuutta. Setelin avulla Tekes houkuttelee uusia yrityksiä innovaatiotoimintaan ja kasvamaan ilman monen mielestä raskasta Tekes-tuen hakuprosessia. Innovaatioseteli toivottavasti herättää monet pk-yritykset miettimään, onko meillä uutta tuote- tai palveluideaa, jolla voisi parantaa omaa kilpailukykyä ja kasvattaa liikevaihtoa.

Innovaatioseteli on helppo sekä hakea että käyttää. Kun on hyvä idea, etsitään palveluntuottaja, joka voi tuoda yritykselle haluttua osaamista tai palveluja, jotka auttavat viemään ideaa eteenpäin. Hyvin kevyt hakemus Tekesin verkkopalveluun riittää ja raportointikin hankkeen päätyttyä on helppoa. Päätös luvataan viikossa.

Muutamia asioita on syytä tarkistaa, ennen kuin hakee tukea. Tekes edellyttää, että yritys on joko kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai osakeyhtiö. Yritys ei saa olla saanut Tekesin tukea kuluvana tai edellisenä vuotena, sillä ei saa olla meneillään Tekesin rahoittamaa hanketta eikä käsittelyssä olevaa hakemusta. Yrityksellä ei saa olla verovelkaa tai maksuhäiriöitä ja talouden on oltava kunnossa. Toimiala ei saa olla maatalouden alkutuotanto, kalastus tai vesiviljely, ja de minimis-kiintiö ei saa täyttyä.

Lisäksi innovaatioseteliä voi käyttää Tekes- tai EU-tuen hakemuksen tekemiseen. Erinomainen ensimmäinen askel siis kehitys- ja innovaatiotoimintaan!

Innovaatioseteli on kaksivuotinen kokeilu, jonka aikana Tekes kerää kokemuksia. Hakemuksia on tullut muutaman viikon aikana jo yli 300. Niistä positiivisen päätöksen on saanut 70 % ja hylkäykset ovat usein johtuneet edellä mainituista teknisistä syistä.

Lopulliset innovaatiosetelin aikaansaamat tulokset arvioidaan syksyllä 2018. Silloin mietitään myös tukimuodon tulevaisuutta. Toivoa vain sopii, että jatkoa seuraa.

Me Digital Media Finlandissa olemme valmiita auttamaan monenlaisissa hankkeissa. Kehitys- ja innovaatiotoiminta on meillä verissä ja Tekesin toimintamallit ovat tuttuja. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Aiheesta lisää Tekesin sivuilla

http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

 


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Notice: Trying to get property 'post_content' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Kommentit