Selvitys radiotoimialan valuuttatutkimuksesta: Sähköinen mittaus

Radion kuuntelua mitataan Kansallisella radiotutkimuksella (KRT), joka on päiväkirjamenetelmä. Suomessa on pitkään keskusteltu mittauksen muuttamisesta sähköiseen mittaukseen. Mm. Ruotsissa ja Norjassa on käytössä passiivinen sähköinen radion kuuntelun mittaus (PPM).

Hankkeen tavoitteina oli selvittää:
– Miten digitaalinen/sähköinen tutkimus ja sen mahdollistama kaupankäynti muuttaa tai turvaa kaupallisen radion toimeentulon tulevaisuudessa.
– Millaiset ovat näkymät, jos käytössä on jatkossakin päiväkirjamenetelmä.

Lisäksi hankkeessa luotiin skenaario/skenaarioita sähköiseen mittaukseen siirtymisen vaikutuksista radioiden mainosmyyntiin ja liiketoimintaan.

Lue koko raportti täältä.

Kristiina Markkula

Kristiina on pitkän kokemuksen omaava media-alan monipuolinen ammattilainen. Hänen vahvuusalueitaan ovat erityisesti toimiala- ja kohdennetut strategiat, tutkimus- ja kehitystoiminta, asiantuntijaorganisaation johtaminen sekä projektijohtaminen. Kristiinalla on myös vahva kokemus hankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta niin digitaalisessa kuin perinteisessä mediassa. Aiemmassa tehtävässään Kristiina on keskittynyt erityisesti lehti- ja kirjaliiketoiminnan digitalisoitumisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Kommentit