Paras mobiilisovellus kesälomalle?

Kesälomakauden kunniaksi voisi järjestää leikkimielisen äänestyksen kesälomalaisen parhaasta mobiilisovelluksesta. Onko se sovellus, joka ohjaa kaupungin parhaille terasseille vai sovellus, joka motivoi sinua liikkumaan vai sovellus, joka kertoo parhaat grillausreseptit vai onko se peli vai onko se mobiili matkaopas vai onko se jotain aivan muuta?

Mobiilisovellusten käyttö arkipäiväistyy samassa tahdissa älypuhelinpenetraation kasvun kanssa. Kuluttajien mobiilisovellusten käyttö on tällä hetkellä pääasiassa viihdepainotteista. Hyötysovellukset ovat vielä haastajan asemassa, mutta ainakin aktiiviselle kesälomalaiselle tällä alueella löytyy mielenkiintoisia sovelluksia.

Esimerkiksi viimeisin käyttöön ottamani mobiilisovellus on SportsTracker. Olen käyttänyt sovellusta rullaluistelulenkillä ja viehättynyt kovasti sen ominaisuuksista. Paikkatietoon perustuva palvelu mittaa muun muassa luistellut kilometrit, keskinopeuden, reitin profiilin ja kulutetut kalorit. Halutessani voin kutsua kavereita palveluun ja jakaa suoritustiedot sosiaalisessa mediassa. Sovellus tallentaa suoritukset, joten voin seurata suoritusten kehittymistä ja käydä läpi luistelemani reitit.

Kuluttajana annan ääneni sellaiselle sovellukselle, joka vie ajatukset pois työkuvioista, motivoi liikkumaan eikä koukuta liikaa. Konsultin näkökulmasta antaisin erityismaininnan mobiilisovellukselle, josta on hyötyä tai iloa käyttäjälleen ja lisäksi sovellus tuottaa kehittäjälleen ansaintaa. Yksi ansainnan avaimista on panostukset markkinointiin. Tämä jää mobiilisovellusten kehittäjiltä valitettavan usein kokonaan tekemättä, joten kuluttajilta voi jäädä hyvätkin sovellukset lomansa ratoksi tai hyödyksi löytämättä .

Lopuksi vielä haaste kaikille kesälomaa viettäville sähköpostiriippuvaisille. Viettäkää vähintään yksi täysin sähköpostivapaa lomaviikko.

Aurinkoista kesää!

Virpi Martikainen

Virpi on digitaalisen median liiketoiminnan osaaja, jonka toimialatuntemus kattaa internet- ja mobiilipalvelut, musiikin ja pelit. Hänellä on pitkä kokemus telekommunikaatio- ja sisältöalojen tuotekehityshankkeiden johtamisesta ja toteuttamisesta, strategiaprosesseista sekä strategioiden käytäntöön viemisestä. Hallitustyöskentelyyn Virpi on perehtynyt yrityssparrausten lisäksi suorittamalla Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -tutkinnon. Digital Media Finland on valittu palveluntuottajaksi ELY-keskusten tarjoamiin konsultointipalveluihin. Virpi toimii asiantuntijana aihealueella Innovaatioiden kaupallistaminen, jonka tarkoituksena on pk-yrityksen liiketoiminnan kehittäminen innovaatioita hyväksi käyttäen.

Kommentit