Muutosten muistilista

Kulunut kesäkausi on tarjonnut poikkeuksellisen paljon suuria uutisotsikoita. Brexit, Yhdysvaltain presidentinvaalit, terrori-iskut, Turkin vallankaappausyritys ja Pokemon Go ovat esimerkkejä siitä, että maailmamme on vaikeammin ennakoitava paikka kuin kuvittelimmekaan. Mahdottomalta tuntuva on tullut mahdolliseksi ja uudet ilmiöt voivat kasvaa suuriksi hetkessä.

Yritykset ryhtyvät laatimaan lomakauden jälkeen tulevan vuoden toimintasuunnitelmiaan ja budjettejaan sekä päivittämään strategioitaan. Tällöin kaikki joutuvat kysymään itseltään, miten maailman muutokset vaikuttavat meidän liiketoimintaamme. Kun toimintaympäristön kuohunnan lisäksi soppaan lisätään muun muassa digitalisaatio sekä kuluttajien uudet tavat ja mieltymykset, haasteet ovat kovia kaikille.

Tällaisessa tilanteessa yritysten on hyvä pysähtyä pohtimaan ainakin seuraavia asioita:

  • Onko yrityksemme strategia- ja suunnittelutyön sekä niiden tulosten toteuttamisen prosessit tarpeeksi ketteriä vastaamaan toimintaympäristön muutosten nopeuteen ja syvyyteen?
  • Olemmeko pohtineet tarpeeksi, mikä muutoksissa on pysyvää, ohimenevää ja tulevaa?
  • Olemmeko malttaneet pysähtyä miettimään riittävän perusteellisesti, missä bisneksessä olemme tulevaisuudessa?
  • Olemmeko visioineet tarpeeksi lennokkaasti, miten palvelullistaisimme tuotteemme digitalisaation tuomien keinojen avulla ja loisimme aiempaa tiiviimmän asiakassuhteen vai toimimmeko edelleen tavarateollisen logiikan kahleissa?
  • Olemmeko itse rakentamiemme siilojen vankeja ja olemmeko miettineet riittävästi sitä, millaisen ekosysteemin puitteissa voisimme rakentaa menestystä niin itsellemme kuin muillekin ekosysteemissä mukana oleville?
  • Miten meidän tulisi kehittää omia osaamisiamme ja resurssejamme edellisten kohtien perusteella?

Näiden asioiden pohdinnassa on hyvä ottaa keskusteluun mukaan myös oman yrityksen ja toimialan ulkopuolisia tahoja. Uudenlaisten haasteiden ja ongelmien ratkaisemissa ei pärjätä enää pelkästään vanhoilla keinoilla vaan kannattaa rikkoa rohkeasti toimialarajoja.

Me Digital Media Finlandissa autamme mielellämme yrityksiä menestymään muuttuvassa maailmassa. Sovellamme kokemuksia useilta eri toimialoilta ja tarjoamme oikoteitä uudenlaiseen ajatteluun. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme palveluistamme, joiden avulla voimme yhdessä kehittää yrityksenne liiketoimintaa vastaamaan uuden ajan haasteisiin!


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Notice: Trying to get property 'post_content' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Kommentit