Maccelerator yhdistää media-alan start-upeja

Digital Media Finland operoi Tampereen Mediapoliksen media-alaan keskittyvää Maccelerator-yrityskiihdyttämöä 2017-2018. Kiihdyttämön käytännön toiminnasta vastaava Timoteus Tuovinen kertoo seuraavassa blogissaan ensimmäisen jakson tuloksista ja kokemuksista:

Rahoituksen hankkiminen, strategian luominen ja myynnin käynnistäminen ovat start-up-yrityksen keskeisimmät haasteet. Näin voisi summata kokemukset media-alan bisneskiihdyttämö Macceleratorin ensimmäisestä jaksosta.

Maccelerator on toiminut Tampereen Mediapoliksessa viime keväästä alkaen ja jouluna päättyy ensimmäinen valmennusjakso. Kiihdyttämöön on osallistunut 14 media-alan start-upia pelintekijöistä virtuaalistudioon ja animaattoreista 360-videotuottajiin.

Kiihdyttämö on tarjonnut yrityksille laajan kattauksen teoriaa ja käytäntöä. Erityisen tärkeäksi on koettu yrityskohtainen sparraus. Alkuvaiheen start-up on kovin yksinäinen toimija, joka arvioi jatkuvasti paikkaansa markkinoilla ja kyseenalaistaa omaa tekemistään.

Kiihdyttämönkin tulee koko ajan haastaa yrityksiä kovempiin saavutuksiin, mutta rooliin kuluu myös yrittäjän tukeminen ja kulkeminen läpi kasvukipujen. Yrityskohtainen sparraus näkyy aitona kiinnostuksena: Miten teillä menee? Kuinka jaksatte?

Jollekin yritykselle voi olla ratkaisevaa saada joku sopimuspohja käyttöönsä oikea-aikaisesti, toinen tarvitsee vinkin sopivista freelancereista. Yksi kiihdyttämön palvelulupauksista on antaa asiakkailleen relevanttia apua juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Yksinäisen puurtamisen vastapainona start-upeilla on vahva yhteisen tekemisen tarve. Macceleratorissa yritysten keskinäistä verkottumista edistivät yhteiset tapaamiset. Palautteessa niitä toivottiin vielä lisää, myös virallisen agendan ulkopuolelta. Kiihdyttämön yrityksiä osallistui lisäksi alueellisiin hankkeisiin, missä heidän verkostonsa laajeni kattamaan muitakin pirkanmaalaisia toimijoita.

Yhteisen tekemisen tarve ei kuitenkaan kata yhteisiä työtiloja. Ilmaisia toimistotiloja kohtaan Macceleratorin yritysten piirissä tunnettiin vain vähän mielenkiintoa.

Macceleratorin seitsemän kuukauden pituista kiihdytysjaksoa ei ole pidetty liian pitkänä. Kiihdyttämöjakso jatkuu vielä kahden kuukauden seurannalla, mikä on koettu tärkeäksi. To do -listan laatiminen on monessa yrityksessä jo aloitettu.

Digital Media Finlandin operoiman Maccleratorin ensimmäinen kiihdytysjakso lähestyy loppuaan. Kulunut puoli vuotta on tarjonnut runsaasti käytännön vinkkejä ja oppeja, joilla ensi vuoden kierros saadaan vieläkin paremmaksi.

Maccelerator 2.0 starttaa huhtikuussa 2018 ja vauhdittaa taas asiakkaidensa osaamisen ja liiketoiminnan kasvua. Harkitse osallistumista kohdaltasi ja täytä hakemus tammikuussa.

Hakuaika ensi vuoden kiihdyttämöön on 15.1.-16.2.2018 osoitteessa www.maccelerator.fi Kiihdyttämöjakso alkaa 16.4.2018.

Muista myös vinkata start-up-tutuillesi Macceleratorin seuraavasta jaksosta!

Timoteus Tuovinen

 


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 67


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Notice: Trying to get property 'post_content' of non-object in /var/www/customers/digitalmediafi/public_html/wp-content/themes/dmf2014/single.php on line 68

Kommentit