Lomastressi Piilaakson tapaan

Sesonki on nyt kuumimmillaan. Lomastressi on täällä.

Uutiset eivät voi olla väärässä: meitä stressaa lomallelähtö ja siltä paluu enemmän kuin moni muu asia työelämässä. Siis stressiä siitä, että työnantaja maksaa palkkamme – monesti ekstraakin – siitä, että emme tee töitä? Kun vietämme ihan lain määräämänä lakisääteisen määrän päiviä niin kuin haluamme, missä haluamme, kenen kanssa haluamme?

Tämän vuosilomaksi kutsutun herkun saavat kaikki, jotka ovat palkkatyössä. Meillä Suomessa yhtenäiskulttuurin peruskivi on ajatus, että kunnon kesäloma alkaa juhannusruuhkasta ja päättyy helteiden alkaessa elokuussa. Kesällä pidetään mielellään neljä tai viisi viikkoa ja talvella yksi.

Vakava lomastressi ei tietenkään ole leikin asia. Jos tilanne ei ole paha, kannattaa kokeilla stressin etäännyttämistä ajattelemalla asiaa vähän toiselta kannalta.

Lakisääteisen vuosiloman määrä eri maissa löytyy täältä. Meksikossa saisit kuusi päivää. Yhdysvalloissa tunnetusti laki ei määritä asiaa, vaan työnantaja. Singaporessa käytännöksi on muodostunut pari viikkoa, vaikka sinulle pomona lainsäädäntö ei takaakaan lomaa.

Lisälomaa voi ajatella näissä maissa henkilöstöetuna. Millenniaaleista yli 90% arvostaa enemmän etuja kuin palkankorotusta. Kun yritämme houkutella ja pitää huippukykyjä, ja henkilökunnan pysyvyys on vain parin-kolmen vuoden luokkaa, tarjolla pitää olla kolme ruokaa per päivä (Dropbox, Alphabet, Airbnb), pesulapalveluita (Facebook) ja torkkuhuoneita (Box). Monella Piilaakson yrityksistä on myös tarjolla vapaa lomaoikeus, unlimited time-off.

Paljonko lomaa ottaisit, jos voisit valita määrän? Suomessa tätä voi kai kokeilla vain yrittäjänä. Maailmalla rajoittamatonta lomaetua tarjoavat mm. Netflix, Ûber ja LinkedIn, ja käytäntö on leviämässä start-upeista ympäri maailmaa. Enemmistö edunsaajista ottaa lomaa vain 16-17 päivää. Joissakin firmoissa vapaa lomaoikeus aiheuttaa kilpailun siitä, kuka ottaa vähiten lomapäiviä.

Mikä lomastressin aihe: paljonko uskallan ottaa lomaa. Vastuu siirtyy työntekijälle.

Joissakin yrityksessä näiden työn sankareiden salasanat vaihdetaan loman ajaksi, etteivät he pääse firman verkkoon.

Tässä vinkki myös suomalaiseen lomastressiin. Kukaan ei ole korvaamaton, et edes sinä. Pidetään loma hyvillä mielin lomana. Jos sinuun luotetaan niin, ettei pääsyäsi työpaikalle rajoiteta pakollisina poissaolopäivinä, luota sinä vastaavasti työkavereihisi, he hoitavat homman. Hyvää kesää lomailijoille ja heitä tuuraaville!

Liisa Kotilainen

Liisa on digitaalisen median, myynnin ja markkinointiviestinnän vahva ammattilainen, jonka kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä sekä strategisissa että operatiivisissa hankkeissa, niin uuden suunnittelussa kuin muutosjohtamisessakin. Strategiatyö, mahdollisuuksien hyödyntäminen ja ideoiden kaupallistaminen ovat henkilöjohtamisen ohella Liisan vahvuusalueita.

Kommentit