Johtajuuden yksinkertaisuus

Johtajuuden merkityksestä ei koskaan varmaan keskustella liikaa vaikka se on tuntunut olevan viime vuosina yksi tärkeimmistä aiheista talouskurjimuksen lisäksi. Kysymys on loppujen lopuksi varsin yksinkertaisesta asiasta, sen muistin taas kuunnellessani Simon Sinekiä Nordic Business Forumissa. Englanninkielinen leadership kuvastaa mielestäni johtajuutta paremmin kuin suomenkielinen termi johtajuus.

Sinekin mukaan me kaikki olemme sosiaalisia eläimiä ja selviytymisemme riippuu luottamuksestamme muihin ihmisiin. Jokaiselle meistä on tärkeää oman turvaympyrän luominen ja silloin kun työyhteisö tarjoaa meille tämän kehikon, luotamme myös johtajiimme. Yksinkertaista vai mitä?

Ei kuitenkaan ehkä niin helppoa. Liikemaailmassa bonuksia saavat ne, jotka uhraavat muita edetäkseen itse. Silloin ei luoda muille luottamusta ja turvaympyrää vaan heidät helposti uhrataan.

Oikea leadership, johtajuus on sitä, että vahvemmat puolustavat heikompia. Johtajuuteen kuuluu itsensä laittaminen likoon ja ”uhraaminen” muiden eteen. Silloin hyväksymme myös sen, että vahvemmat saavat tästä myös etuja. Luottamus niin johtajuuteen kuin työtoveruuteen luodaan pienistä asioista ja pienistä hetkistä. Se rakentuu vain ajan kanssa.

Jospa muistaisin itsekin jättää kännykän laukkuun seuraavan käytäväkeskustelun tai palaverin ajaksi ja keskittyä vain paikalla oleviin ihmisiin, luoda turvaympyrää itselleni ja muille.

Kristiina Markkula

Kristiina on pitkän kokemuksen omaava media-alan monipuolinen ammattilainen. Hänen vahvuusalueitaan ovat erityisesti toimiala- ja kohdennetut strategiat, tutkimus- ja kehitystoiminta, asiantuntijaorganisaation johtaminen sekä projektijohtaminen. Kristiinalla on myös vahva kokemus hankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta niin digitaalisessa kuin perinteisessä mediassa. Aiemmassa tehtävässään Kristiina on keskittynyt erityisesti lehti- ja kirjaliiketoiminnan digitalisoitumisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Kommentit